Μπορεί να είστε σε φάση ανανέωσης και να θέλετε να προσθέσετε και άλλα ρούχα στην ήδη παραγεμισμένη ντουλάπα σας, αλλά πρώτα πρέπει να κάνετε κάτι άλλο. Ξεκινήστε με ένα καλό καθάρισμα…

Φτιάξτε την πιο τέλεια playlist Κατεβάστε όλα τα τραγούδια που σας φτιάχνουν τη διάθεση και φτιάξτε μια όμορφη και ανεβαστική playlist. Αν δεν σας αρέσουν τα χορευτικά τραγούδια τότε μπορείτε να κατεβάσετε πιο χαλαρωτικά. Αυτά θα κάνουν την όλη διαδικασία πιο κεφάτη, γιατί τα πάντα είναι καλύτερα όταν έχουν soundtrack (οι ταινίες μας το έμαθαν αυτό). 

Βγάλτε τα όλα έξω Είναι πολύ σημαντικό να αδειάσετε όλη την ντουλάπα σας για να μπορέσετε να καθαρίσετε το εσωτερικό της και να την τακτοποιήσετε από την αρχή. Επίσης, με αυτόν τον τρόπο θα ανακαλύψετε αρκετά ρούχα τα οποία έχετε καιρό να φορέσετε ή δεν θυμάστε καν ότι είχατε αγοράσει.

Βάλτε προτεραιότητες Μόλις απλώσετε τα πάντα θα είναι πιο εύκολο να δείτε όλα όσα έχετε και να τα χωρίσετε σε κατηγορίες ανάλογα με το τι φοράτε πιο συχνά, τι θέλετε να αποθηκεύσετε στα χειμωνιάτικα και τι θέλετε να χαρίσετε ή να πετάξετε. Με αυτόν τον τρόπο θα καταλάβετε και τι λείπει από την ανοιξιάτικη γκαρνταρόμπα σας. Έτσι, θα μπορέσετε να αποχαιρετήσετε τα ρούχα που ήρθε η ώρα να φύγουν από το σπίτι σας για να τα χαρεί κάποιος άλλος. Παρόλο που οι θερμοκρασίες σιγά-σιγά ανεβαίνουν καλό είναι να κρατήσετε μερικά ζεστά ρούχα για τα βράδια που η ψύχρα κάνει την εμφάνιση της. 

Ακολουθήστε τον «Κανόνα του Ενός Χρόνου» Μπορεί το κόλπο να είναι παλιό αλλά λειτουργεί: αν δεν έχετε φορέσει κάτι για περισσότερο από έναν χρόνο τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα το φορέσετε ποτέ ξανά, όσο ακριβό κι αν είναι. Αν μάλιστα έχει ακόμα το ταμπελάκι πάνω του, χαρίστε το χωρίς να το σκεφτείτε καν. Ίσως κάποιος άλλος το χαρεί πολύ περισσότερο.

 

Κάντε καλή οργάνωση Μιας και οι κρεμάστρες είναι από τα πράγματα που πιάνουν πολύ χώρο αν έχουν μεγάλο μέγεθος, καλό είναι να τις αντικαταστήσετε με πιο λεπτές. Φέρτε μια φίλη ή φίλο στο σπίτι για να κάνετε μαζί όλη τη δουλειά περνώντας καλά ταυτόχρονα. Βάλτε από ένα ποτήρι κρασί και χαλαρώστε κοιτώντας τα ρούχα σας. Αποθηκεύστε εκείνα που δεν φοράτε πολύ συχνά και κρατήστε στις πιο μπροστινές θέσεις ρούχα που φοράτε καθημερινά. Ζητήστε τη γνώμη της φίλης σας για το τι σας πηγαίνει περισσότερο και τι όχι και αποθηκεύστε αναλόγως τα ανοιξιάτικα ρούχα σας.

Κρατήστε μακριά την υγρασία Για να κρατήσετε μακριά την υγρασία από την ντουλάπα σας πάρτε μερικές κιμωλίες και δέστε τες με μια κορδέλα. Με αυτόν τον τρόπο θα απορροφηθεί η έξτρα υγρασία και θα διατηρηθούν τα ρούχα σας φρέσκα και στεγνά. Μπορείτε μάλιστα να βάλετε ένα γατζάκι στην πόρτα της ντουλάπας και να κρεμάσετε τις κιμωλίες από εκεί.

Η κιμωλία βοηθάει στο να μειώνεται η υγρασία στην ντουλάπα.

Τακτοποιήστε τα σεντόνια σας Για να μην ανακατεύετε κάθε φορά όλα τα σεντόνια σας προκειμένου να βρίσκετε τα σετ, μπορείτε να βάζετε το σεντόνι και την μια μαξιλαροθήκη μέσα στην άλλη μαξιλαροθήκη έτσι ώστε να μην μπερδεύονται με τίποτα και το κάθε σετ να είναι συγκεντρωμένο σε ένα σημείο.

Βάλτε γατζάκια στις πόρτες της ντουλάπας για να εξοικονομήσετε και άλλο χώρο.

Τακτοποιήστε τα αξεσουάρ Αφού τελειώσετε με την τακτοποίηση των ρούχων σας συνεχίστε με τα αξεσουάρ σας. Μπορείτε να βάλετε γατζάκια στις πόρτες των ντουλαπιών και να κρεμάσετε από αυτά τις τσάντες σας.

Πηγή: spirossoulis.com