Η ενυδάτωση του σώματός σου είναι πλέον επιτακτική ανάγκη. Το καλοκαίρι, οι ανάγκες τις επιδερμίδας σου διαφοροποιούνται από που είχε το χειμώνα, αφού ο ήλιος και η θάλασσα έχουν τη δική τους επιρροή. Επιπλέον, μην ξεχνάς ότι όλους τους καλοκαιρινούς μήνες πολλά σημεία του σώματός σου μένουν ακάλυπτα με αποτέλεσμα, να χρειάζεσαι να δράσεις άμεσα και λίγο διαφορετικά. Σκέψου το όπως αλλάζεις την ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Κάπως έτσι χρειάζεται να διαφοροποιηθείς και στο πώς φροντίζεις την επιδερμίδα του σώματός σου.

Αρχικά δοκίμασε να αλλάξεις την ενυδατική σου κρέμα. Λογικά θα χρειάζεσαι μία πιο ενισχυμένη που να απορροφάται όμως από την επιδερμίδα σου.

Κάτι ακόμα που ίσως τονώσει τα επίπεδα ενυδάτωση της επιδερμίδα σου είναι να ανακατέψεις την κρέμα σώματος που ήδη έχεις με μερικές σταγόνες από ξηρό λάδι σώματος.

Εναλλακτικά, μπορείς απλά να αντικαταστήσεις την κρέμα σώματος με ένα ξηρό λάδι. Αν δεν σε ενοχλεί η αίσθηση που αφήνει στην επιδερμίδα σου τότε μάλλον θα το λατρέψεις.

Όσο είσαι στην παραλία και αφού ανανεώνεις κανονικά το αντηλιακό σου, φρόντισε να προσφέρεις και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου. Αυτό μπορεί να γίνει σίγουρα με ένα after sun στο τέλος της ημέρας ή κατά τη διάρκεια με λάδια σώματος που έχουν και αντηλιακή προστασία.

Η ήπια απολέπιση θα βοηθήσει την επιδερμίδα σου να αναπνεύσει και θα την ετοιμάσει να δεχθεί πιο εύκολα την ενυδάτωση που θα τις προσφέρεις μετά με την κρέμα ή το λάδι σώματος.

Φυσικά, μην αμελείς να καταναλώνεις πολύ νερό και γενικότερα τροφές που ενυδατώνουν και αποτοξινώνουν την επιδερμίδα. Πες ναι στα φρούτα κι όχι στα αλμυρά snacks, απόφυγε τους πολλούς καφέδες και αντικατέστησέ τους με χυμούς και κρύο τσάι.