Πώς θα διατηρήσεις τα πουλόβερ σου σαν καινούργια;

Συχνότητα

Όσον αφορά στη συχνότητα που πρέπει να πλένεις είναι ανάλογα με τις φορές που θα το φορέσεις. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι πως όσο πιο συχνά πλένονται τα πουλόβερ τόσο πιο γρήγορα θα φθαρούν. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να φοράς πάντα από κάτω ένα t-shirt ή ένα απλό τοπ. Σε κάθε περίπτωση, τα πουλόβερ που έχουν δημιουργηθεί από βαμβάκι, κασμίρ και μετάξι θα πρέπει να πλένονται μετά από δύο ή τρεις φορές που θα τα έχεις φορέσει. Τα μάλλινα πουλόβερ ή εκείνα που έχουν δημιουργηθεί από πολυεστέρα είναι καλό να πλένονται μετά από πέντε φορές που θα τα έχεις φορέσει.

Μην τραβάς τις κλωστές

Το πλεκτό σου πουλόβερ μπορεί να καταστραφεί τελείως εάν αποφασίσεις να τραβήξεις την κλωστή που κρέμεται. Το ίδιο επικίνδυνο είναι να κόψεις την εν λόγω κλωστή αφού κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργηθεί τρύπα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την περάσεις εκεί που βρίσκεται το τράβηγμα και να την περάσεις από την άλλη πλευρά του πουλόβερ. Σταθεροποίησε την με έναν κόμπο, αλλά μην κόψεις το μέρος που περισσεύει.

Προοσοχή στο πλύσιμο

Θα συμφωνήσουμε πως εάν θέλεις να διατηρήσεις σαν καινούργιο το πουλόβερ σου θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά με το πλύσιμο του. Η καλύτερη τακτική μάλιστα είναι να μείνει μακριά από το πλυντήριο, αφού οι γρήγορες στροφές και το στύψιμο θα αλλοιώσουν την πλέξη και την υφή του. Η καλύτερη τακτική όμως είναι να το τοποθετήσεις σε κάποια λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό -όχι κάποιο με πολύ έντονο άρωμα, αλλά κάποιο που είναι ειδικό για μάλλινα- και να το αφήσεις για κάποια λεπτά. Θα πρέπει να προσέξεις ώστε το νερό να είναι χλιαρό ή κρύο και τα πουλόβερ σου να μη μείνουν σε αυτό πάνω από 30 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγιξε το πολύ καλά μέχρι να φύγει όλο το περιττό νερό. Ιδιαίτερο είναι και το στέγνωμα του, αφού είναι προτιμότερο να το απλώσεις οριζόντια σε κάποια απλώστρα και να μη το κρεμάσεις με μανταλάκια, αφού το βάρος του νερού μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του.

Τι γίνεται με τα χνούδια

Η εποχή των πουλόβερ επέστρεψε και μαζί της έφερε τα χνούδια. Όσο κι αν αγαπάς τα πουλόβερ θα πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός πως γεμίζουν χνούδια. Τα άσχημα νέα είναι πως αυτό δεν θα πάψει να συμβαίνει. Τα καλά νέα όμως είναι πως υπάρχει τρόπος για να τα αφαιρέσεις από το πλεκτό πουλόβερ σου. Εάν θέλεις λοιπόν να το φοράς για πολύ καιρό ακόμα, κάθε φορά που το φοράς, θα πρέπει να το καθαρίζεις. Πώς θα το κάνεις; Θα πρέπει να τεντώνεις το πουλόβερ σου στο σημείο που υπάρχουν τα χνούδια και οι “κόμποι”, και στη συνέχεια να προσπαθείς να τα αφαιρέσεις, τραβώντας τα. Εάν αυτό φαίνεται κάπως δύσκολο ή εάν θέλεις να είσαι έξτρα προσεκτική μπορείς να τα κόψεις με ένα μικρό ψαλίδι.

Πηγή: madamefigaro.gr