Αν αναλογιστούμε ότι το 90% των γυναικών έχουν σε κάποιο σημείο του σώματος κυτταρίτιδα, τελικά δεν πρέπει να μας τρομάζει τόσο η εμφάνισή της. Πρέπει απλά να την καταπολεμήσουμε.

Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ πώς δημιουργείται η κυτταρίτιδα; Ουσιαστικά είναι το λίπος που συγκεντρώνεται σε θύλακες στην πρώτη στοιβάδα κάτω από το δέρμα. Όλοι οι άνθρωποι έχουν κάποια στρώση λίπους ακριβώς κάτω από το δέρμα τους. Γι’αυτό συναντάμε κυτταρίτιδα και σε λεπτές σιλουέτες αλλά και στους άνδρες. Το σημείο που συσσωρεύεται δημιουργεί στο δέρμα τα λακκάκια, με άλλα λόγια την όψη φλοιού πορτοκαλιού που αισθητικά δεν αρέσει σε καμία γυναίκα.
Σύμφωνα με έρευνες κυρίως οι γυναίκες ξοδεύουν ετησίως μεγάλα ποσά για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Ωστόσο για να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση  θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές στην καθημερινότητα και να αποκτήσουμε νέες συνήθειες.

  1. Διατροφή: Θα πρέπει να είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες. Επιπλέον θα πρέπει να αποφεύγουμε λιπαρά φαγητά-τηγανιτά, γλυκά.
  2. Διατήρηση Σωματικού Βάρους: Βασικός παράγοντας είναι να μην παίρνουμε ή χάνουμε απότομα βάρος. Αυτές οι αλλαγές χαλαρώνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να γίνεται ακόμα πιο έντονη και να εμφανίζεται ακόμα και σε σημεία που δεν είχαμε πριν-χέρια, κοιλιά.

3. Άσκηση: Η τακτική γυμναστική ενεργοποιεί το μεταβολισμό, βοηθάει την κυκλοφορία αίματος και καταπολεμά το συσσωρευμένο λίπος.

4. Ενυδάτωση: Το νερό βοηθάει στην καταπολέμιση της κατακράτησης υγρών, που δημιουργεί κυτταρίτιδα.

5. Εφαρμογή προϊόντων: Ό,τι περισσότερο προσφέρουμε στο σώμα μας, τόσο καλύτερο γι’αυτό. Οι αντικυτταριδικές κρέμες σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, βελτιώνουν σε ικανοποιητικά επίπεδα τόσο την όψη φλοιού πορτοκαλιού που προκαλεί η κυτταρίτιδα στο δέρμα όσο και στη μείωση του τοπικού πάχους. Ανάλογα με την ανάγκη του κάθε σώματος επιλέγουμε το κατάλληλο προϊόν και το εφαρμόζουμε με συνέπεια για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε ένα λογικό χρονικό πλαίσιο.

Πηγή: http://jenny.gr