Μπορεί το καλοκαίρι να απολαμβάνουμε τα μπάνια, τη ζεστή αμμουδιά και τα παιχνίδια στη θάλασσα, αλλά για να απολαύσουμε και τον ήλιο χρειαζόμαστε απαραιτήτως αντιηλιακό.

Η πιθανότητα να βάλετε αντιηλιακό και να μην λερωθεί ούτε το μαγιό, ούτε η πετσέτα, ούτε τα ρούχα σας είναι μικρή γι’αυτό ψάξαμε και βρήκαμε πώς θα μπορέσετε να αφαιρέσετε τους λιπαρούς αυτούς λεκέδες που προκαλούνται από αντηλιακά και λάδια μαυρίσματος.

Πολλές φορές οι λεκέδες αυτοί δε φαίνονται στα ρούχα παρά μόνο όταν αυτά πλυθούν. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, αν ανακαλύψετε λεκέδες από αντηλιακά στα ρούχα σας;

Βάλτε αντηλιακό με προσοχή ώστε να μην γεμίσουν τα ρούχα σας. Αν, όμως, πέσει λίγο από αυτό σε κάποια επιφάνεια, μην αγχωθείτε. Μπορείτε να τον αφαιρέσετε με την παρακάτω διαδικασία.

Αφαιρέστε την πολύ ποσότητα Αν έχει πέσει αρκετή ποσότητα αντηλιακού στο ρούχο σας, τότε αφαιρέστε την πιο πολύ ποσότητα με μια σπάτουλα, ένα μαχαίρι ή ένα κουτάλι. Αν παραμένει υγρό πάνω στο ύφασμα, αφαιρέστε την με ένα στεγνό πανάκι.

Στεγνώστε τον λεκέ Ψεκάστε τον λεκέ με μαγειρική σόδα ή καλαμποκάλευρο για να απορροφήσουν τυχόν υπερβολική λιπαρότητα και αφήστε το μείγμα για 30 λεπτά ώστε να γίνει σωστά η απορρόφηση.

Από το μαγιό το αντηλιακό βγαίνει πολύ πιο εύκολα με λίγο τρίψιμο με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό.

Ρίξτε απορρυπαντικό πιάτων Αφού αφαιρέσετε την πούδρα από τη σόδα ή το καλαμποκάλευρο που δεν απορροφήθηκε, προχωρήστε στο επόμενο βήμα. Βάλτε πάνω στον λεκέ απορρυπαντικό πιάτων χωρίς χρώμα και αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά.

Φτιάξτε το σωτήριο μείγμα Βάλτε σε μια λεκάνη ζεστό νερό και απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε το ρούχο μέσα για 30 λεπτά.

Ξέπλυμα Ξεπλύντε πολύ καλά το το ρούχο σας. Χρησιμοποιήστε ζεστό νερό για να το πετύχετε. Στη συνέχεια βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Βάλτε μπόλικο αντηλιακό πάνω σας και μην σκέφτεστε πώς θα το αφαιρέσετε μετά από τις πετσέτες ή τα ρούχα. Πάνω από όλα προέχει η προστασία από τον ήλιο.

Αφαίρεση παλιών λεκέδων Αν ο λεκές είναι παλιός, ανακατέψτε μαγειρική σόδα με νερό και βάλτε την πάνω στο λεκέ. Αφήστε το σημείο να στεγνώσει φυσικά και στη συνέχεια βάλτε το στο πλυντήριο ρούχων.

Αφαίρεση λεκέδων από υφάσματα που δεν πλένονται Η διαδικασία και εδώ είναι παρόμοια μέχρι ένα σημείο. Βάζετε πάνω στον λεκέ λίγη ποσότητα νερού-σόδας ή νερού-πούδρας και αφήνετε να στεγνώσει φυσικά. Στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά την επιφάνεια. Επαναλάβετε κάποιες φορές μέχρι να φύγει τελείως ο λεκές. Για επίμονους λεκέδες καλύτερα να πάτε το ρούχο σας σε καθαριστήριο.

Πηγή: spirossoulis.com