Η μεγαλύτερη πρόκληση στο σπίτι με το που μπει για τα καλά η άνοιξη είναι η αποθήκευση των χειμωνιάτικων ρούχων και η οργάνωση των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών. Όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή η διαδικασία απαιτεί χρόνο όμως είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε. Ωστόσο υπάρχουν τρόποι για να κάνουμε πιο εύκολη τη ζωή μας και να κερδίσουμε κόπο και χρόνο. 

Δείτε παρακάτω όλα όσα πρέπει να θυμάστε για να αποθηκεύσετε σωστά τα χειμωνιάτικα σας μέχρι του χρόνου:

Ξεκινήστε πλένοντας και σιδερώνοντας όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα σας.

Ξεκινήστε πλένοντας και σιδερώνοντας όλα τα χειμωνιάτικα ρούχα σας: Το μεγαλύτερο και πιο αποτελεσματικό tip είναι να ξεκινήσετε πλένοντας και σιδερώνοντας όλα τα ρούχα που πρόκειται να πακετάρετε. Και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.  Προσοχή όμως, τα πιο ευαίσθητα, αυτά που δεν μπορείτε να πλύνετε μόνοι σας καλό είναι να τα δώσετε στο καθαριστήριο. Σίγουρα πρόκειται για μια αρκετά κουραστική διαδικασία αλλά δυστυχώς πρέπει να γίνει αν όντως θέλετε να τα ξαναβρείτε σαν καινούργια τον χειμώνα. 

Ξεχώρισμα ρούχων: Ξεχωρίστε τα ρούχα σας σε κατηγορίες (πουλόβερ, ζακέτες, παντελόνια, πουκάμισα κλπ). Κρατήστε όμως μερικά ελαφριά πανωφόρια και ζακέτες γιατί ακόμα και το καλοκαίρι μπορεί να υπάρξουν βράδια με αέρα και ψύχρα. Κάθε είδος ρούχου θέλει το δικό του τρόπο αποθήκευσης. Τα πουκάμισα σας καλό είναι να τα κρεμάτε σε ξύλινες κρεμάστρες. Το ίδιο πρέπει να κάνετε με τα κοστούμια, τα μπουφάν και τα παλτά σας.

Μην αποθηκεύετε ποτέ τίποτα με τη σακούλα που σας ήρθε από το καθαριστήριο:  Το πλαστικό παγιδεύει την υγρασία η οποία μπορεί να χαλάσει το ρούχο σας. 

 

Επενδύστε σε ειδικές πλαστικές σακούλες για αποθήκευση: Μπορεί να μην κάνει να αποθηκεύετε σε σακούλες ευαίσθητα ρούχα αλλά σίγουρα μπορείτε να αποθηκεύσετε ρούχα που δεν είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα, όπως είναι τα πουκάμισα, τα τζιν, τα μάλλινα πουλόβερ ή τα πουλόβερ από πολυέστερ. Προτιμήστε τις ειδικές θήκες που προορίζονται μόνο για ρούχα, όπως οι σακούλες αναρρόφησης ή αυτές που είναι κατάλληλες για τα κοστούμια και τα παλτό.

Αποθηκεύστε σε ειδικές πλαστικές σακούλες όλα τα μη ευαίσθητα, χειμωνιάτικα ρούχα σας.

Πακετάρετε τα ευαίσθητα ρούχα διαφορετικά: Τα ευαίσθητα ρούχα, όπως είναι τα μεταξωτά, τα κασμιρένια και η οργάντζα, πρέπει να τυλίγονται προσεκτικά μέσα σε ειδικό χαρτί και να αποθηκεύονται μέσα σε τσάντες 100% βαμβακερές.

 

Μην κρεμάτε τα πουλόβερ: Ακόμα και αν έχετε πολλές ντουλάπες και έχετε σκοπό να αποθηκεύσετε τα πουλόβερ σας σε αυτές, σε καμιά περίπτωση μην τα κρεμάσετε καθώς θα ξεχειλώσουν. Αντιθέτως, διπλώστε τα προσεκτικά και αποθηκεύστε τα μέσα σε σακούλες αποθήκευσης βγάζοντας από αυτές όσο περισσότερο αέρα γίνεται. Καλό είναι να βάλετε μέσα σε αυτές και κάποιο αντισκωριακό για να τα βρείτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση τον επόμενο χειμώνα.

Χρησιμοποιήστε κάποιο φυσικό αντισκωριακό: Βάλτε κάτω-κάτω τα βαριά ρούχα και πιο πάνω τα πιο ελαφριά για να μην τσαλακώνονται. Για να μυρίζουν όμορφα όλο το καλοκαίρι, πάρτε λίγο τούλι και φτιάξτε μικρά πουγκιά με κλαδάκια λεβάντας. Τοποθετήστε τα στα ράφια της ντουλάπας ή όπου αλλού φυλάτε τα ρούχα σας.

Αποθηκεύστε τα παπούτσια σας: Για να αποθηκεύσετε τα χειμωνιάτικα παπούτσια σας ξεκινήστε καθαρίζοντας τα από χώματα, σκόνες και λάσπες. Πάρτε μερικά χαρτιά εφημερίδας, τσαλακώστε τα και χώστε τα στο εσωτερικό των παπουτσιών για να διατηρήσουν το σχήμα τους. Βάλτε τα σε κουτιά και αποθηκεύστε όπως κάνετε κάθε χρόνο. Μπορείτε να βάλετε τα κουτιά μέσα σε σακούλες αποθήκευσης και να τα φυλάξετε στην αποθήκη ή στο πατάρι (αν έχετε). Καλό είναι να γράψετε έξω από κάθε κουτί τι περιέχει έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα ανοίγετε συνεχώς.

Αποθηκεύστε τα αξεσουάρ σας: Για να αποθηκεύσετε τα αξεσουάρ σας (κάλτσες, σκουφιά, κασκόλ, γάντια) βάλτε τα σε ένα υφασμάτινο κουτί για να τα έχετε όλα συγκεντρωμένα σε ένα μέρος.

Αποθηκεύστε τα στο σωστό μέρος: Φροντίστε τα ρούχα σας να αποθηκεύονται σε χώρο που είναι δροσερός, καθαρός, στεγνός και σκοτεινός.

Πηγή: