To μότο της; «Φορέστε περισσότερο και ξοδέψτε λιγότερο».

Σεπτέμβριος δεν είναι μόνο ο πρώτος μήνας μετά το καλοκαίρι, για πολύ κόσμο σηματοδοτεί και μία νέα αρχή, κάτι σαν τον καινούριο χρόνο. Αυτό δεν μπορεί παρά να σημαίνει ένα πράγμα, ξεκαθάρισμα. Παντού. Στη ζωή, στα επαγγελματικά, στο σπίτι και φυσικά στη ντουλάπα. Δεδομένου ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο όπου η καραντίνα φαντάζει μεν παρελθόν αλλά στην πραγματικότητα όχι και τόσο, οι ενδυματολογικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει σημαντικά.

Πλέον η ερώτηση «τι θα φορέσουμε σε μία νυχτερινή έξοδο με τις φίλες μας ή ένα επαγγελματικό μίτινγκ;», μας βάζει σε δεύτερες ίσως και τρίτες σκέψεις. Για να μην μακρηγορούμε, τα πράγματα είναι απλά: η καθημερινή στυλιστική έμπνευση δεν μας βγαίνει το ίδιο αβίαστα. Λογικό, βέβαια, αν σκεφτεί κανείς πόσο υπερκαταναλωτικά όντα είμαστε (τουλάχιστον οι περισσότεροι από εμάς) και πόσα αχρείαστα ρούχα και αξεσουάρ έχουμε να σκονίζονται στις ντουλάπες μας.

Ύστερα από αυτή την συνειδητοποίηση, νομίζω είμαστε έτοιμες να προβούμε σε δραστικές λύσεις. Η ριζική αλλαγή ξεκινάει από ένα καλό ξεσκαρτάρισμα, όπως επιβεβαιώνει και η συντάκτρια με έδρα το Λος Άντζελες, Kara Brown, σε άρθρο της στο The Cut. Μπορεί στην αρχή να μοιάζει δύσκολο, αλλά πρέπει να πάρετε μια βαθιά ανάσα και να τραβήξετε το τσιρότο. Θα «πονέσει», όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει. Αν θέλετε να αποφύγετε το στάδιο της απόλυτης σύγχυσης, σαν αυτό στο οποίο βρέθηκε η Kara αφότου «ξεφορτώθηκε» το 40% της ντουλάπας της, δεν έχετε παρά να προσεγγίσετε το ζήτημα με λίγη ηρεμία και ανοιχτό μυαλό. Η Kara βρήκε την νεραϊδονονά της στο πρόσωπο της Amy Smilovic, ιδρύτριας και καλλιτεχνικής διευθύντριας του ηθικού brand Tibi.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Smilovic (@amysmilovic)

To μότο της; «Φορέστε περισσότερο και ξοδέψτε λιγότερο». Ουσιαστικά εκτιμήστε αυτά που έχετε και μην ψάχνετε διαρκώς δικαιολογίες για να μεγαλώσετε τη συλλογή σας. Στο προφίλ της στο Instagram μπορεί κάποιος να βρει πλούσιο υλικό με βίντεο που κατευθύνουν την καθεμία και τον καθένα από εμάς πώς να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα βασικά κομμάτια της ντουλάπας μας. Επισημαίνει ποια είναι αυτά και αναδεικνύει στο έπακρο την αξία τους για την δημιουργία μιας capsule γκαρνταρόμπας με λίγα και καλά κομμάτια-θησαυρούς, αλλά και ενδιαφέρουσες εκπλήξεις, που θα έχει διάρκεια στον χρόνο.

Γιατί αποτυγχάνουν οι προσπάθειές μας στο καθημερινό styling; Γιατί οι λάθος αναλογίες μπορούν να κάνουν το ντύσιμο βαρετό; Γιατί δεν πρέπει να ταιριάζουμε τα τοπ με τα παπούτσια μας; Και πολλές ακόμα απλές οδηγίες-συμβουλές για να αισθανόμαστε πιο σίγουρες όποτε βρισκόμαστε μπροστά από τη ντουλάπα και τον καθρέπτη μας. Η φιλοσοφία της περί στυλ εστιάζει στην ιδέα ενός «δημιουργικού πραγματιστή».  Οι λέξεις chic και chill οφείλουν να είναι το ζητούμενο state of mind, το οποίο θα επιδιώκουμε σε καθημερινή βάση. Τα ρούχα πρέπει να προσφέρουν άνεση και ευελιξία, δίχως να είναι βαρετά. Κάθε look μπορεί ν’ αποκτήσει περισσότερο χαρακτήρα με την προσθήκη ενός blazer σε χαλαρή γραμμή, ενώ κάθε καρό, γκρι ή μαύρο σακάκι μπορεί ν’ αναβαθμιστεί με την προσθήκη λίγου χρώματος, ένα χρωματιστό πουλόβερ λεπτής πλέξης είναι μια έξυπνη επιλογή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amy Smilovic (@amysmilovic)

Ο στόχος είναι να καταλήγετε σε σύνολα που σας κάνουν να νιώθετε ο εαυτός σας, έχοντας πάντα κατά νου το περιβάλλον στο οποίο πρόκειται να βρεθείτε. Έτσι θα φαίνεται πως έχετε καταλάβει το περικείμενο και είστε εντός θέματος, δίχως να έχετε προσπαθήσει ιδιαίτερα. Η άνεση και η απλότητα είναι το κλειδί για κάθε επιτυχημένο σύνολο.

Από : Μαρία Μπουρλέσσα

Πηγή: marieclairie.gr