Σε όλους μας πάνω κάτω συμβαίνει: μυρίζουν λίγο πολύ τα πόδια μας! Σήμερα σε αυτό το άρθρο, θα μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Γιατί μυρίζουν τα πόδια

Τα πόδια μυρίζουν άσχημα επειδή συμβαίνει το εξής:

Ο οργανισμός αποβάλει με ιδρώτα διάφορες άχρηστες ουσίες του οργανισμού. Αυτές οι ουσίες προσελκύουν βακτηρίδια τα οποία ήδη κατοικούν στα πόδια μας! (Η λεγόμενη χλωρίδα του ανθρώπου)

Τα βακτηρίδια λοιπόν, τρέφονται με αυτές τις ουσίες και αφού τρέφονται, θα πρέπει και αυτά να αποβάλλουν τις περιττές τους ουσίες. Έτσι αποβάλουν οργανικά οξέα τα οποία είναι δύσοσμα!

Οπότε, σε γενικές γραμμές, τα πόδια μας μυρίζουν εξαιτίας καί των “άχρηστων” ουσιών του οργανισμού μας, αλλά καί εξαιτίας των ουσιών που αποβάλλουν τα βακτηρίδια, που προσελκύονται από τις “άχρηστες” αυτές ουσίες!

Τα δύσοσμα πόδια είναι μάλλον θα λέγαμε μέρος τις καθημερινότητας μας για άντρες και γυναίκες. Κάποιοι δίνουν μεγάλη σημασία και κάποιοι άλλοι απλά το αγνοούν. Παρόλα αυτά παρακάτω θα αναφέρουμε διάφορους τρόπους καταπολέμησης της άσχημης μυρωδιάς στα πόδια μας!

Πως να μην μυρίζουν τα πόδια

Δείτε εδώ τι θα μπορούσατε να κάνετε ώστε να μη μυρίζουν τα πόδια σας:

1) Επισκεφθείτε δερματολόγο. Το πιο απλό! Μια επίσκεψη και μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα σας.

2) Πίνετε πάρα πολύ νερό! Έτσι καταπολεμάτε την δυσωδία γενικά του σώματος, γιατί με τον πολύ ιδρώτα αποβάλλεται όλες τις τοξίνες σας.

3) Μην φοράτε συνθετικές κάλτσες και γενικά κάλτσες αμφιβόλου ποιότητας. Προτιμούμε να είναι φτιαγμένες από απορροφητικό και μη συνθετικό υλικό, όπως το βαμβάκι.

4) Ψεκάστε τα πόδια σας μετά το λουτρό, με ένα σπρέι κατά των βακτηριδίων.

5) Μην φοράτε το ίδιο ζευγάρι κάλτσες πάνω από μια μέρα.

6) Αερίζετε τα παπούτσια σας συχνά για πάνω από 6 ώρες την ημέρα.

7) Μην δένετε πάρα πολύ σφιχτά τα παπούτσια σας, γιατί τα πόδια σας δεν θα αερίζονται σωστά.

8) Ότι ισχύει για τις συνθετικές κάλτσες ισχύει και για τα παπούτσια. Οπότε προσοχή στις αγορές σας!

9) Ενυδατώστε τα πόδια σας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα με μια απλή ενυδατική. Είναι εξίσου σημαντική η ενυδάτωση των κάτω άκρων, όσο είναι και των άνω!

10) Κόβετε τακτικά τα νύχια των κάτω άκρων. Όταν τα νύχια είναι μεγάλα είναι πηγή τροφής για μύκητες και βακτηρίδια και πολλές φορές η άσχημη μυρωδιά προκαλείται από τα νύχια!

Δέκα απλά πραγματάκια, τα οποία εάν τα τηρήσουμε, δεν θα έχουμε πρόβλημα με τα πόδια μας και δεν θα ντρεπόμαστε να βγάλουμε τα παπούτσια μας η να περπατήσουμε με γυμνά πόδια!

Απαλλαγείτε οριστικά από την άσχημη μυρωδιά των ποδιών

Ένα ακόμα πολύ καλό τρικ, είναι να βάλετε οινόπνευμα ή βότκα σε ένα πανάκι και να τρίψετε καλά τις περιοχές ενδιάμεσα από τα δάχτυλα και κάτω από αυτά, πραγματικά θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.

Για πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, να πλένετε τα πόδια σας μία φορά τη μέρα ή τις δύο μέρες με νερό και σαπούνι και αμέσως μετά, να τρίβετε με οινόπνευμα ή βότκα με το πανάκι που προαναφέραμε.

Τέλος κάτι ακόμα που μπορείτε να κάνετε είναι ποδόλουτρο: γεμίστε μία λεκάνη με νερό και λίγο αφρόλουτρο και ανακατέψτε ώστε να κάνει αφρό.

Βάλτε τα πόδια σας μέσα της για καμιά ωρίτσα μέχρι να μουλιάσουν καλά, ενώ πχ βλέπετε τηλεόραση ή κάθεστε στον υπολογιστή.

Βγάλτε τα ξεπλύνετέ τα με νερό, σκουπίστε και τελειώσατε!

Επαναλάβετε 1 φορά τη βδομάδα ή όποτε κρίνετε εσείς απαραίτητο.

Και ξεχάστε την άσχημη μυρωδιά των ποδιών μια για πάντα!