Όταν φτάνετε κουρασμένοι στο σπίτι από τη δουλειά πολλές φορές το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε είναι να πάτε στο μπάνιο ή να κάτσετε να φάτε χωρίς καν να βγάλετε ρούχα και παπούτσια. Ψάξαμε και βρήκαμε 3 λόγους που θα σας πείσουν να βγάζετε τα παπούτσια σας κάθε φορά που μπαίνετε μέσα στο σπίτι.

Μεταφορά βακτηρίων Το γνωρίζετε πως το πάτωμα και τα χαλιά στη δουλειά σας έχουν χιλιάδες βακτήρια; Φυσικά δεν μιλάμε ούτε για αστείο για τους δρόμους στην πόλη που είναι γεμάτοι με εκατομμύρια βακτήρια. Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Arizona μέτρησαν πως στα περισσότερα παπούτσια υπάρχουν, κατά μέσο όρο, γύρω στα 421.000 βακτήρια.

Έρευνα απέδειξε πως πολλά παπούτσια έχουν μέχρι και το βακτήριο E.coli το οποίο «μαγνητίζεται» στα παπούτσια ύστερα από την επίσκεψη σας σε δημόσιες τουαλέτες.

Καταστροφή πατωμάτων Πολύς κόσμος λέει πως λίγη βρωμιά δεν βλάπτει, όμως τα ξύλινα πατώματα που ενδεχομένως έχετε, δεν θα είχαν την ίδια άποψη αν μπορούσαν να μιλήσουν. Όσο πιο συχνά λερώνονται, τόσο πιο συχνά θα πρέπει να τα καθαρίζετε, κάτι που στα ξύλινα πατώματα δεν κάνει πολύ καλό.

Φυσικά δεν είναι μόνο η βρωμιά που καταστρέφει τα πατώματα αλλά και τα παπούτσια με τακούνι. Αν λοιπόν αγαπάτε τα ψηλοτάκουνα σας, τότε θα πρέπει να τα αγαπάτε μόνο εκτός σπιτιού γιατί αν τα φοράτε για αρκετή ώρα μέσα στο σπίτι μπορεί να γρατζουνίσετε τα πατώματα και να τα καταστρέψετε.

Αποκτήστε νέα συνήθεια: να βγάζετε τα παπούτσια σας κάθε φορά πριν μπείτε μέσα στο σπίτι.

Σκεφτείτε την υγεία σας Οι επιστήμονες τονίζουν πως είναι καλό για τα πόδια σας να περπατάτε ξυπόλητοι ή με κάλτσες μέσα στο σπίτι. Οι μυς στις πατούσες δυναμώνουν και έτσι είναι πιο δύσκολο να τραυματιστούν.

Επίσης, τα παπούτσια μεταφέρουν σκόνη και τοξίνες μέσα στο σπίτι, που ενώνονται με τον αέρα και χειροτερεύουν την ποιότητα αέρα που έχετε μέσα στο σπίτι σας. Οι τοξίνες υπάρχουν σε μέρη που μπορεί να μην το περιμένετε, όπως σε πάρκα με γρασίδι, στα πατώματα εταιριών και σε δημόσια κτίρια.

Πηγή: