Ο μεσογειακός σωματότυπος είναι χαρακτηριστικό των Ελληνίδων κι έτσι θα ακούσεις τις περισσότερες να παραπονιούνται για τα μυώδη πόδια τους ή την περιφέρειά τους. Υπάρχουν όμως και οι γυναίκες που έχουν σιλουέτα-μήλο και τα παραπανίσια κιλά έρχονται και κάθονται στην περιοχή της κοιλιάς. Συνήθως, τα πόδια τους είναι πολύ λεπτά κι έτσι φαίνονται δυσανάλογα με την κοιλιά τους. Το μυστικό, λοιπόν, είναι να ξέρετε να χρησιμοποιείτε τα σωστά κομμάτια στο ντύσιμό σας που θα καμουφλάρουν την κοιλίτσα, θα τονίζουν τα λεπτά σας πόδια και θα προκύπτει κάθε φορά ένα καλόγουστο, περιποιημένο και ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να αποφύγετε και τι να προτιμάτε αν έχετε παραπάνω κιλά στην κοιλίτσα και έχετε σωματότυπο μήλο:

1. Μη φοράτε ρούχα που σας στενεύουν στην περιοχή της κοιλιάς. Τα κολλητά t-shirts και τα στενά πουκάμισα σίγουρα δεν σας κολακεύουν γιατί τονίζουν την “προβληματική” περιοχή. Προτιμήστε μπλούζες σε πιο φαρδιά γραμμή ή ένα σχέδιο με διακοσμητική λεπτομέρεια που θα τραβάει τα βλέμματα στο πάνω μέρος.

2. Φορέστε κολάν με φαρδύ top. Τα κολάν κολακεύουν τα αδύνατα πόδια σας και τα ριχτά top καλύπτουν την περιοχή της κοιλιάς. Μπορείτε να δοκιμάσετε και κολάν με χρώμα ή σχέδια, ώστε να τονίσετε το κάτω σημείο του σώματός σας.

3. Layers, ο καλύτερος τρόπος για να καλύψετε την περιοχή της κοιλιάς. Μπορείτε πάνω από τη μπλούζα σας να προσθέσετε μία ζακέτα ή ένα jacket. Οι ζακέτες με πιέτες ή εκείνες σε ίσια γραμμή θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μία δυνατή νοητή κάθετη γραμμή που θα τραβήξει τα βλέμματα μακριά από την κοιλιά σας.

4. Μη δίνετε έμφαση στο λάθος σημείο προσθέτοντας ζώνες στο ντύσιμό σας. Το βασικό λάθος που πρέπει να αποφύγετε. Οι ζώνες θα τονίσουν την “προβληματική” περιοχή. Αν θέλετε να προσθέσετε ένα αξεσουάρ, προτιμήστε ένα ζευγάρι statement σκουλαρίκια που θα τραβήξει τα βλέμματα στο πρόσωπό σας.

5. Προτιμήστε φορέματα ντραπέ ή με ασυμμετρίες. Τα ασύμμετρα κοψίματα είναι σύμμαχός σας. Επιπλέον, μπορείτε να εμπιστευτείτε και τα φορέματα σε ίσια γραμμή.

6. Μη βάζετε τη μπλούζα μέσα από το παντελόνι. Το λάθος που κάνετε συχνά και τονίζει την περιοχή της κοιλιάς ήρθε η στιγμή να το ξεχάσετε. Plus one: Ένας κορσές πάντα βοηθάει να κρύψετε μερικούς πόντους της κοιλιάς, αλλά το σίγουρο είναι πως δεν σας χαρίζει άνεση. Προτιμήστε τον μόνο σε βραδινές formal εμφανίσεις.