Είναι κάτι που μας απασχολεί ιδιαίτερα και η αλήθεια είναι ότι τη θυμόμαστε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι να φορέσουμε τα κοντά σορτς και τις φούστες και φυσικά τα μαγιό μας. Ο λόγος για την ανεπιθύμητη κυτταρίτιδα, η οποία εμφανίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών, ανεξάρτητα από τα κιλά τους.

Το θετικό είναι ότι δεν βλάπτει την υγεία μας, βλάπτει όμως την ψυχική μας υγεία, καθώς μας ενοχλεί αισθητικά. Ένα από τα συστατικά που μπορούν να μας βοηθήσουν να απαλλαγούμε άμεσα από την όψη φλοιού πορτοκαλίού είναι ο καφές. Δείτε στη συνταγή που ακολουθεί τι υλικά χρειάζεστε και τι πρέπει να κάνετε για να αποχαιρετήσετε άμεσα την κυτταρίτιδα.

Υλικά

  • 2 κουταλιές κατακάθι από ελληνικό καφέ ή γαλλικό καφέ
  • 1 κουταλιά λάδι καρύδας ή οποιοδήποτε άλλο φυτικό λάδι έχετε

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε αυτά τα δύο υλικά καλά μέχρι να γίνουν ομογενοποιημένα. Το μείγμα που δημιουργήσατε το απλώνετε σττις περιοχές που εμφανίζεται κυτταρίτιδα και με απαλές, κυκλικές κινήσεις κάνετε μασάζ για περίπου 10-15 λεπτά. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό και εφαρμόζετε ενυδατική ή αν έχετε κρέμα κατά της κυτταρίτιδας.

Πηγή: jenny.gr