Τα styling tips που σε κολακεύουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε εστιάσει στην εύρεση των μεγαλύτερων τάσεων εκείνων, που θα επικρατήσουν τους επόμενους κρύους μήνες. ”Ποια θα είναι η ‘it’ τσάντα του χειμώνα;”, ”Ποια θα είναι η απόχρωση του φθινοπώρου;”, ”Ποιο πανωφόρι θα αναδειχθεί στο φετινό must have;”, ”Το athleisure style ήρθε στο τέλος του;” αυτά τα ερωτήματα και άλλα πολλά μάς απασχόλησαν αυτή την περίοδο, ωστόσο, τώρα, που η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά όλο και πιο χαμηλά ένα νέο styling θέμα σκοτίζει το μυαλό μας. Πιο συγκεκριμένα, όλες μας αυτή την περίοδο μάς απασχολεί, πως θα τονίσουμε τη σιλουέτα μας, φορώντας τόσα πολλά ρούχα. Το layering, άλλωστε, που μας προσφέρει ζεστασιά και προστασία από το κρύο, προσθέτει εξίσου και όγκο…

Πιο συγκεκριμένα, όλες μας αυτή την περίοδο μάς απασχολεί, πως θα τονίσουμε τη σιλουέτα μας, φορώντας τόσα πολλά ρούχα. Το layering, άλλωστε, που μας προσφέρει ζεστασιά και προστασία από το κρύο, προσθέτει εξίσου και όγκο…

Ψάχνοντας τη λύση σε αυτό το κοινό πρόβλημα, που μας απασχολεί πάντα αυτή την περίοδο, αναλύσαμε τις αναρτήσεις των πιο επιτυχημένων fashionistas στο Instagram. Μελετώντας το ένα φθινοπωρινό και χειμωνιάτικο look μετά το άλλο καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα: Όλες οι style experts χρησιμοποιούν τα παρακάτω 3 styling tips.

Φαρδιές Ζώνες: Οι φαρδιές ζώνες, ανάλογα με το σημείο που τις βάζουμε, δίνουν περισσότερο σχήμα στη σιλουέτα. Μάλιστα, τείνουν να αναδεικνύουν τα καλύτερα σημεία του εκάστοτε σωματότυπου και να “κρύβουν” άλλα. Επίσης, οι ζώνες, πλέον, θεωρούνται και ένα “must” του καθημερινού στιλ αφού οι φαρδιές εκδοχές τους με τις πολυτελείς λεπτομέρειες των μονογραμμάτων των brands προσθέτουν έξτρα πόντους κομψότητας στα σύνολα μας. Plus, φέτος στις τάσεις επιστρέφουν οι oversized ζώνες των 70s.

Μονόχρωμο look και… contouring: Τα μονόχρωμα outfits μπορεί να είναι άκρως κομψά και δυναμικά ταυτόχρονα, όμως, έχουν τον τρόπο τους να κολακεύουν και τη σιλουέτα. Ειδικότερα, επιλέγοντας σκούρα μονόχρωμα σύνολα, όπως μαύρο, γκρι, μπορντό και κυπαρισσί, το σώμα φαίνεται πιο λεπτό και μακρύ. Βέβαια, μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα και με το contouring στις αποχρώσεις των ρούχων σου.

Πιο συγκεκριμένα, χρησιμοποίησε τα πιο ανοιχτά χρώματα για να κάνεις ένα “contouring” στη σιλουέτα σου στα σημεία που θες να αναδείξεις. Έτσι, θα ”σπάσεις” και τη υπερβολική μονοτονία. Δηλαδή εάν έχεις έναν σωματότυπο, που μοιάζει με αχλάδι, μπορείς να φορέσεις τις ανοιχτές αποχρώσεις στο πάνω μέρος του σώματος σου, αντιθέτως εάν έχεις έναν που μοιάζει με μήλο επέλεξε τις ανοιχτές αποχρώσεις στο κάτω μέρος.

Οι ψηλόμεσες γραμμές είναι οι καλύτεροι σου φίλοι: Είναι γεγονός, πως οι ψηλόμεσες γραμμές στα παντελόνια, τις φόρμες, τα κολάν και τις φούστες αποτελούν την ιδανική και πιο κολακευτική επιλογή για κάθε μια μας, ανεξαρτήτως σωματότυπου. Οι συγκεκριμένες γραμμές δίνουν την αίσθηση πως τα πόδια είναι πιο μακριά, αφού το ψηλόμεσο σταματάει λίγο πάνω από τον αφαλό, μικραίνοντας τον κορμό και συγχρόνως μακραίνοντας την σιλουέτα. Παράλληλα, κάνει τη μέση να φαίνεται πιο μικρή και τονίζει την καμπύλη του γυναικείου σώματος.

Πηγή: www.madamefigaro.gr