Δεν έχετε δει πιο κομψές «σαλιάρες»

Τα dickies – που ορίζονται ως «ένα μικρό υφασμάτινο ένθετο που φοριέται για να γεμίσει τη λαιμόκοψη» – δεν είναι καινούργια. Τον 19ο αιώνα, οι άντρες τα φορούσαν σαν να μιμηθούν την μπροστινή όψη του πουκαμίσου, μέσα από το σμόκιν για να δώσουν την ψευδαίσθηση μιας κομψής εμφάνισης.

 

cante.gr
cante.gr

 

Αργότερα μεταμορφώθηκε σε jumper που φοριέται κάνω από το πουκάμισο για να δημιουργήσει ένα ενδιαφέρον παιχνίδι layering.

Αλλά τα τελευταία δύο χρόνια το κομμάτι που μοιάζει κάτι ανάμεσα σε κασκόλ και ζιβάγκο φοριέται πάνω από τα ρούχα αντί κάτω από αυτά για να κάνει αυτό για το οποίο προορίζεται, να κρατήσει ζεστό το λαιμό. Σε τι διαφέρει από ένα πουλόβερ με ζιβάγκο; Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι cropped και ανοιχτό στο παινό μέρος, εκεί όπου κανονικά θα υπήρχαν τα μανίκια.

Είναι πλέον γνωστό ως Turtleneck bib (bib είναι η σαλιάρα) ή dickey sτον κόσμο της μόδας, μια τάση που κέρδισε το ενδιαφέρον το 2019 όταν η Leandra Medine Cohen φόρεσε ένα ναυτικό dickey πάνω όχι μόνο από το πουκάμισο αλλά και το σακάκι της αντί για κασκόλ.

Έτσι και οι πιο stylish γυναίκες, τα προσθέτουν στα σύνολα τους και χαρίζουν μια cozy πινελιά με μια κίνηση. Δεν χρειάζεται η θερμοκρασία να είναι κάτω από το μηδέν για να τα φορέσουν.Αντίθετα οι street style stars έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα φορέσουν και την άνοιξη πάνω από απλά,λευκά T-shirt ή bralettes.

Δείτε τα looks και εμπνευστείτε:

Πηγή: https://jenny.gr/